Word kandidaat. Samen, maken we het verschil.

Ja, ik wil bij de komende sociale verkiezingen kandidaat voor de BBTK zijn! Ik zou graag hebben dat de BBTK contact met me opneemt om mijn kandidatuur te officialiseren.

Wil je meedoen?

Met de BBTK sta je sterker. Maak je nu lid.

Hoger loon en onkostenvergoeding voor onthaalouders met werknemersstatuut!

11/04/2024

Onthaalouders in een werknemersstatuut zullen (met terugwerkende kracht) vanaf 1 januari 2024 recht hebben op een maandloon van 2311,61 euro. Dit is een stijging van bijna 100 euro, in vergelijking met het vorig maandloon dat 2214,43 euro bedroeg. 

Daarnaast onderhandelden we ook een hogere onkostenvergoeding voor deze onthaalouders. Ze hebben voortaan recht op een onkostenvergoeding met een vast gedeelte van 15,20 euro per dag o.b.v. het opvangplan en met een variabel gedeelte van 4,26 euro per dag per kind. 

Voor BBTK blijft het een belangrijk strijdpunt om zoveel mogelijk onthaalouders sui generis die dit willen in het werknemersstatuut te krijgen. Daarom is het voor ons ook van groot belang dat de loon- en arbeidsvoorwaarden voor onthaalouders-werknemers er op vooruitgaan. We zijn tevreden met dit akkoord, dat een kleine stap in de goede richting is, en zullen verder blijven ijveren voor betere voorwaarden in de sector. 

Nog vragen of opmerkingen? 

Aarzel niet om je vakbondsafgevaardigde of lokale BBTK-afdeling te contacteren indien je hier nog vragen over hebt. 

Nog geen lid? Je vindt een lidmaatschapsformulier op onze website. Volg ons zeker ook op Facebook op de pagina ‘ABVV social profit’ voor het laatste nieuws uit je sector. Samen sterk!