becomeAMember.title

becomeAMember.description

De BBTK kant zich tegen de verwarringstokende betoging van extreemrechts op zondag 26 juni

24/06/2022 | FR / NL

Nu zondag 26 juni roept de groep "Samen voor Vrijheid/Ensemble pour la Liberté" op tot een "Witte Mars voor de gezondheidszorg".

1) De vakbonden hebben al heel wat acties en betogingen gevoerd om de arbeids- en loonvoorwaarden in de sector van de gezondheidszorg te verbeteren. Het zijn de vakbonden die elke dag aan de zijde van de werknemers staan in de sector. Niet alleen in het belang van die werknemers, maar ook dat van de patiënten en bewoners. Niemand heeft behoefte aan andere groepen die de boodschap komen verstoren en in de plaats van de vakbonden proberen te spreken.

2) Bovendien, en wat nog belangrijker is, zijn de organisatoren verbonden met extreemrechts en behoren zij dus tot een politieke strekking die de vakbonden en de sociale zekerheid weg wil om in de plaats een samenleving te krijgen waar het recht van de sterkste geldt. De organisatoren van deze mars lagen trouwens aan de basis van de betogingen tegen de coronamaatregelen en probeerden zo angst en verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Niet om bepaalde uitwassen van de maatregelen aan te klagen zoals de vakbonden dat hebben gedaan, maar om de onderlinge solidariteit af te wijzen zodat het ieder voor zich wordt. Zonder dat ze dit uitspreken natuurlijk. 

Eind 2021 zijn de publieke figuren van Samen voor Vrijheid Sarah Melis en Ezra Armakye. Aanvankelijk was er ook Sacha Vliegen, lid van Feniks en Schild & Vrienden, voormalig lid van NSV (Nationalistische Studentenvereniging) en Voorpost. Sarah Melis was al eerder betrokken bij de “verwarringstokende” mobiliseringen van Europeans United en staat dicht bij Feniks en Dries Van Langenhove. Ezra Armakye is een Trump-fan met nogal “verlichte” standpunten. (Meer info in dit Franstalige artikel van het Front antifasciste de Liège)